• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Om bouwers te ontzien bij de verplichte kwaliteitsborging, is Garanta in het leven geroepen. Mijn naam is Nico de Jong, en met een team van constructeurs, bouwplantoetsers en bouwinspecteurs zijn we de kwaliteitsborgende partij in het Noorden van het land.

De ambtenarij is ons bekend

Al jaren houd ik me bezig met bouwinspecties voor verschillende gemeenten. De gemeentes liggen vooral in het Noorden van het land, in Groningen en Friesland. 

Daarom ben ik - met mijn sterke team - klaar om kwaliteitsborging te doen voor kleine en middelgrote aannemers uit het Noorden. We nemen hen veel werk uit handen terwijl de kwaliteit van woningen en gebouwen goed blijft.

Met die kennis van het gemeentelijk apparaat helpen we straks aannemers. Laten we eerlijk zijn: gemeentes zijn niet altijd even duidelijk, snel of meewerkend. Daarom is het handig om al een netwerk te hebben en te weten hoe je hiermee omgaat. Dat is er.

Je moet ook begrijpen hoe de wet in elkaar zit en hoe dat in de praktijk werkt. Hoe je dat vervolgens als aannemer in de praktijk brengt, is natuurlijk ook fijn om te weten. Daar zijn wij de schakel tussen, doordat we beide kanten kennen en meedenken met oplossingen voor de praktijk. Op een nuchtere en vooral werkbare manier. Want dat is Garanta.

 

Garanta is de schakel tussen wet en praktijk

Mijn naam is dus Nico, ik werk al jaren als zelfstandig adviseur bij gemeentes. Als bouwinspecteur ben ik veel op de bouw te vinden en weet ik hoe een bouwproject verloopt. 

Na een mooie carrière binnen de gemeente ging ik zelfstandig aan de slag, omdat dit het makkelijker maakt om binnen verschillende gemeentes te werken. De ondernemerskant is leuker, er is meer ruimte voor ontwikkeling. En niet te vergeten: er is meer ruimte om je met het mooie bouwvak bezig te houden.

Niet voor niets ging ik voor mezelf werken, de ambtenarenwereld gaat soms gewoon wat traag. Dankzij de ervaring daarmee gaat het mij - en daarmee Garanta - gelukkig wel een stuk vlotter af dan de meeste mensen. Die vaardigheden zet ik nu in voor aannemers.

Ik ken het ambtenarenapparaat aan de ene kant en bouwers aan de andere. Daar is een deskundige tussenpersoon ook echt wel fijn, iemand die beide ‘talen’ spreekt. Dat doet Garanta, als kwaliteitsborger.

Een ‘lenige’ organisatie

Maar Garanta is niet alleen Nico. Er is een sterk team van onafhankelijke constructeurs, bouwplantoetsers en bouwinspecteurs die óók bij Garanta horen. Met elk hun eigen expertise schakelen we deze experts in als het project daarom vraagt.

Zo hebben we alle kennis in huis, maar betaal je als aannemer niet voor professionals die je niet eens nodig hebt.

Hierdoor zijn we als organisatie enorm flexibel. Probeer bij een grote partij maar eens snel te schakelen. Met ons lukt dat wel.

De beste (gecertificeerde) experts met de meeste lenigheid. De keuze is aan jou!

 

Visie op de Wkb

Hoewel er wat puntjes op de i moeten, zijn wij eigenlijk wel positief over deze wet. Het kan haast niet anders dat de kwaliteit van bouwen er in Nederland beter van wordt. De consument wordt beschermd, maar de bouwer documenteert tegelijkertijd de kwaliteit tijdens de bouw. Dat beschermt hen ook. 

Het is een verandering, maar uiteindelijk komt het goed. Daar helpen wij bij!

Kennis maken? Neem direct contact op

 

Nico de Jong

Kwaliteitsborger